Klik hier voor biografie van de auteur – in relatie tot het boekthema

In 1998 werd ik 32. Het jaar waarin ik koos voor een nieuw leven. Ik vertrok naar een onbekende stad, het centrale middelpunt van Nederland, kocht een knus appartement en bouwde mee aan een uitdagende start-up in de zakelijke dienstverlening. Dat nieuwe leven was het leven dat ik écht wilde. Een leven met veel vrijheid, nieuwe ontdekkingen en groei. Het raakte de passie in mij aan, die al heel lang wilde branden. Er moest een nieuwe vrouw in mij geboren worden. Een vrouw die óók de hartstocht voor het wezen vrouw zou ontdekken.

Mijn eerder traditioneel hetero bestaan, met drie vriendjes in de puberteit en daarna zeven jaar samenwonen met een zachte lieve man, bracht mij niet wat ik wilde ervaren en meemaken. Ik wilde het liefst elke dag verwondering ervaren, kunnen groeien & ontwikkelen. Ik besefte dat ik het roer helemaal om wilde gooien en deed dat vastberaden. Ik liet alles achter, nam enkel auto, kleding en muziekinstrumenten mee, en begon aan een nieuw leven.

Nu als energieke vijftiger weet ik dat ik vooral vuur en passie door mijn aderen wilde voelen stromen. Zo vaak mogelijk. Liefde en hartstocht met een vrouw beleven, raakte alles op een intens en diep niveau in mij aan. Avonturen en veel ontmoetingen kleurden de eerste periode van dat spannende leven. Al die ervaringen en drie liefdesrelaties met vrouwen hebben mij veel geleerd. Inmiddels ben ik wijzer en rijper geworden. Of ik de liefde nogmaals met een wijze en interessante vrouw zal beleven, blijft een mysterie en verrassing, die ik graag laat gebeuren.

In deze tweede helft van m’n leven, is het LEVEN vooral mijn grote liefde geworden. Gevuld met zingeving en rust, in fijne balans met dynamiek, culturele expressie en interessante ontmoetingen. Ik ben nog steeds gericht op innerlijk diep ervaren en qualitytime. Voor mij is dat essentieel om een leven te leiden dat werkelijk kan bijdragen. Want dat is wat ik graag wil: wezenlijk maatschappelijk bijdragen.

Passie loopt als een rode draad door mijn leven en is de kleurrijke ingrediënt voor overgave. Overgave aan mijn natuur, overgave voor allerlei vormen van expressie, overgave aan de stroom van het leven. Ik leef graag met een vol hart en geven wordt dan ook eenvoudig. De creativiteit die tevens daardoor ontstaat zet ik in op diverse manieren, om ook bij te dragen aan groei, transformatie en geluk van anderen. Die interessante levensinvulling maakt mij oprecht gelukkig.

Liefde is de bron voor alles dat groei en bloei brengt. Laat je op deze site verleiden en bekoren door de beelden, woorden en muziek. Het thema liefde, emotionele verbondenheid en intense hartstocht met een vrouw, maar vooral wat het vraagt aan moed en ruimte om de hartstocht tussen elkaar te kunnen behouden, staat centraal in dit boek Hartstocht tussen Vrouwen. Mijn debuutboek 2018 Helende schoonheid van Zelfreflectie verscheen januari 2018. Mijn boek 2019 De Vriendschapsfamilie kwam 14 december 2018 uit. Dit boek Hartstocht tussen vrouwen verschijnt op 14 december 2020.

Ik zet graag ingrijpende psychosociale thema’s in het licht, om wakker te schudden, de geest te verruimen, moed te stimuleren, het beïnvloedt namelijk de kwaliteit van ons leven. En ik gun elk mens een vrij en vervuld bestaan!

Miranda Nanda Maria van Dijk

Hier de link naar mijn persoonlijke website

 

© 2019-2021 Miranda Nanda Maria van Dijk – HTP Human Transformation Projects – Bohemian Publishing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.